image

Sábado 29 de Noviembre de 2008

13'00 h. Volteig general de campanes.

23'00 h.PRESENTACIÓ
Al teatre “Joan de Joanes”, tindrà lloc la PRESENTACIÓ DE LES REINES, CAPITANS I ABANDERATS DE LES FESTES.
Acte seguit FESTA a la discoteca ULM.

Viernes 5 de Diciembre de 2008

13'00 h. Volteig general de campanes.

17'00 h.ROMERIA I PREGÓ
A l’església Parroquial, la Junta de Festers i el poble en general, es dirigiran en ROMERIA a l’ermita de Santa Bàrbara.

18'00 h. Missa Solemne
A l’ermita en sufragi de les ànimes dels socis difunts.
A continuació EIXIRÀ LA SANTA DE L’ERMITA cap al poble.
A la mateixa hora una representació de la Confraria i Junta de Festers, clergue i bandes de música, es dirigiran a l’entrada de la població per a REBRE A LA SANTA que serà portada pels cristians, a l’arribar sera rebuda amb L’HIMNE A LA FESTA.
Després des del Castell es farà el pregó de festes i amb el dispar d’un castell de focs d’artifici quedaran inagurades les FESTES 2008.
Acte seguit es traslladarà a Sta. Bàrbara a l’església.

00'30 h.Festa
A la discoteca ULM.

Sábado 6 de Diciembre de 2008

10'00 h. Missa Solemne.

11'00 h. 2on Concurs d’Entrà de Bandes.
Des de la plaça de l’església fins al lloc d’escomençament de l’entrà.

11'30 h. L’Entrà
Tindrà lloc L’Entrà de les diferents comparses de Moros i Cristians i Contrabandistes a la població, acompanyades de les seus bandes de música.
Faran l’itinerari següent: Eixiran del cap damunt del carrer Portal de Villena, a la porta de la caserna de la Guàrdia Civil, baixaran per aquest carrer i seguiran pel carrer Nou, dirigint-se a la Plaça Major per a finalitzar al donar-li la volta al castell.

17'00 h. Guerrilla
Reunits al peu del castell els diferents bàndols s’adreçaran al lloc anomenat “Alt de la Cervera” on simularan un combat entre l’exèrcit Moro i Cristià.

18'00 h. Desfilada de comparses.
La desfilada de comparses serà encapçalada pels Cristians i faran el següent itinerari:
Pel carrer Joan de Joanes i plaça Major on finalitzarà al donar la volta al Castell.

20'30 h. Ambaixada Mora L’exèrcit Moro enviarà una ambaixada al castell, que serà desatesa pel Cristià i donarà lloc a un enfrontament entre els Ambaixadors, finalitzant amb una acalorada lluita, que canviarà l’estandart regnant que s’enlairarà des del Castell.
Després de l’ambaixada s’acompanyarà als Abanderats, Reines i Capitans al convit seguint el protocol.

00'30 h. Festa a la discoteca ULM.

image

Domingo 7 de Diciembre de 2008

09'00 h. Gran Diana
Reunides al peu del castell les distintes comparses amb la banda de música, tindrà lloc la GRAN DIANA, que recorrerà els carrers del poble.

10'30 h. Missa Solemne
SOLEMNE MISSA DE COMPARSES en honor a Sta. Bàrbara oferida per la Confraria i Junta de Festers. Aquesta missa serà presidida pel BÀNDOL MORO.

11'15 h. DESFILADA DE COMPARSES, que aquesta vegada estarà encapçalada pel bàndol Moro.

14'00 h. GRAN TRACA
Quan s’acabe la desfilada, des del peu del Castell, es dirigiran els diferents bàndols amb les seues bandes de música al carrer Santa Bàrbara on, amb els acords de l’HIMNE DE LA FESTA, serà disparada una Gran Traca.
En finalitzar l’acte s’acompanyarà els distints Abanderats, Reines i Capitans al convit seguint el protocol.

17'30 h. Guerrilla
Concentrats els exèrcits al peu del castell es dirigiran al lloc anomenat “Alt de la Creu”, possessió de l´exèrcit Moro, que en establir contacte amb el Cristià entaularan un combat batent-se en retirada l´exèrcit Moro fins al Castell, on acamparà i es reforçarà.

18'15 h. AMBAIXADA CRISTIANA
L’exèrcit cristià enviarà una AMBAIXADA que serà detinguda, els Cristians reforçaran el seu exèrcit i s’entaularà de nou la lluita, però esta vegada més acalorada, perquè els Moros quedaran acorralats contra els murs del Castell. De nou, els pendons regnants que s’enlairen des de les torres canviaran amb l’emblema de la creu.

19'30 h. SOLEMNE PROCESSÓ A STA. BÀRBARA, amb l’assistència de la Representació de la Confraria.
L’ordre de la processó serà el següent:
Formaran primer els cristians, en segon lloc els contrabandistes i per últim els moros, que seran portadors de la imatge, que serà escortada per dos cristians i dos contrabandistes. El lloc d’honor queda reservat a la Representació de la Confraria i Junta de Sta. Bàrbara.
Acabada la processó s’acompanyarà als distints Abanderats, Reines i Capitans al convit seguint el protocol.

00'30 h. FESTA a la discoteca ULM.

Lunes 8 de Diciembre de 2008

09'00 h. Gran Diana
Reunides al peu del Castell, les comparses precedides de la banda de música donarà començament la GRAN DIANA.

10'30 h. SOLEMNE MISSA DE COMPARSES en honor a Sta. Bàrbara oferida per la Confraria i Junta de Festers. Aquesta missa serà presidida pel BÀNDOL CONTRABANDISTA.

11'15 h. Acabada la missa, GRAN DESFILADA DE COMPARSES, amb itinerari tradicional encapçalada pel BANDOL CONTRABANDISTA.

14'00 h.CONTRABANDO
Els Contrabandistes des de les afores es dirigiran al peu del castell per a parlamentar amb els Cristians i al no haver-hi enteniment entre els dos bàndols acabaran amb un gran “Contrabando”.
Acte seguit s’acompanyarà a les Reines, Capitans i Abanderats al convit seguint el protocol.

16'30 h. DESPOJO
Reunides les comparses amb les seues bandes de música al peu del Castell, es dirigiran a l’església parroquial, per anar en PROCESSÓ, A TRASLLADAR LA SANTA FINS A L’ERMITA, portada pel Bàndol Contrabandista.
En arribar la imatge al Castell tindrà lloc la conmovedora CONVERSIÓ de l’exèrcit Moro al Cristianisme, la qual cosa motivarà la pau entre els dos exèrcits, que en fraternal companyerisme acompanyaran la Santa cap a l’ermita. A l’eixida del poble serà disparada una GEGANTESCA TRACA i s’acompanyarà la Santa amb els acords de l’himne nacional.
Una vegada a l’ermita es cantarà a la fi els GOJOS A SANTA BÀRBARA, i es canviaran les bandes els Capitans i Abanderats per a les properes festes fent-se la Proclamació dels Nous Abanderats i Capitans per a les properes festes amb l´intercanvi de bandes.
En tornar al poble, les comparses amb les seues bandes de música acompanyaran als nous abanderats i capitans als seus respectius locals on es celebrarà la Proclamació dels Nous Càrrecs Festers per a les FESTES 2009.

Prensa Ayto. de La Font de la Figuera.

This entry was posted on 12/05/2008 and is filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.